Amsterdam Bewaar

Politie zoekt daders brandstichting Halal Fried Chicken

Politie zoekt daders brandstichting Halal Fried Chicken
© Kazerne Willem

De politie is op zoek naar twee verdachten in verband met brandstichting woensdagnacht bij de Halal Fried Chicken aan Plein '40-'45 in West.

De hulpdiensten rukten rond 4.00 uur 's nachts uit naar het fastfoodrestaurant, waar bij de zijingang een kleine brand woedde. Doordat de brandweer snel ter plaatse was, bleef de schade beperkt. 

De politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken, onder meer omdat een jerrycan met brandstof is gevonden. Bovendien zijn op camerabeelden twee verdachten te zien die even daarvoor in de buurt van de ingang waren. Beiden renden vervolgens weg in de richting van de Krijn Breurstraat.

Van het tweetal is nu een signalement vrijgegeven. De ene verdachte droeg die nacht een donkerblauwe jas met een roodkleurige kraag, een zwarte capuchon over het hoofd en een donkerkleurige broek. De ander had een zwarte jas, een trainingsbroek met een witte streep en donkere schoenen met eveneens een streep aan. Ook deze verdachte droeg een capuchon. 

Verder zoekt de politie ook naar een fietser, die langs de brand reed, even stopte, maar vervolgens zijn weg weer vervolgde.