Amsterdam Bewaar

Politie Zaandam zet inbreker aan lantaarnpaal vast

Uiteindelijk konden drie verdachten worden ingerekend.
Uiteindelijk konden drie verdachten worden ingerekend. © ANP

De politie moest in de nacht van zondag op maandag in Zaandam een inbreker aan een lantaarnpaal vastzetten, omdat ze anders niet genoeg agenten beschikbaar hadden om een andere verdachte te achtervolgen.

De politie kreeg zondagnacht een melding van een inbraak die op dat moment plaatsvond bij een cafetaria aan de Hemkade in Zaandam. Toen de politie ter plaatse kwam zetten twee verdachten het op een rennen.  

De politie wist hen snel in te rekenen, maar terwijl zij de verdachten op de grond werkten kwam een derde verdachte in een auto voorbij gescheurd.

Omdat de agenten slechts met z'n tweeën waren, heeft een van hen een verdachte maar aan een lantaarnpaal gezet om de achtervolging in te kunnen zetten.  

Continu in zicht
De derde verdachte kwam niet ver en kon uiteindelijk door toegesnelde collega's klem worden gereden. De politie benadrukt in een bericht op Facebook dat de verdachte aan de lantaarnpaal continu in het zicht was van de politie. Ook was er verder op dat moment niemand op straat. 'De verdachte heeft dus niet aan de schandpaal gestaan, alleen aan een lantaarnpaal'.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.