Amsterdam Bewaar

Politie: waarschijnlijk meerdere daders bij incidenten Vondelpark

De politie is vaker en meer aanwezig in en rond het Vondelpark, om zo de pakkans te vergroten.
De politie is vaker en meer aanwezig in en rond het Vondelpark, om zo de pakkans te vergroten. © ANP

Het is volgens de politie 'erg onwaarschijnlijk' dat de acht incidenten in het Vondelpark door één en dezelfde dader zijn gepleegd.

De politie onderzoekt momenteel acht incidenten in het Vondelpark sinds half augustus, waarbij mannen en vrouwen zijn belaagd.

In vier gevallen werden slachtoffers besmeurd met een stinkende stof. Daarvan vermoedt de politie dat het om dezelfde dader gaat. De gebeurtenissen en de omschrijving van de dader lijken volgens de politie opvallend op elkaar. Bij de andere vier zaken zijn die te verschillend. 

Het stinkende goedje dat gebruikt werd is in ieder geval niet gevaarlijk, blijkt uit onderzoek van de afdeling Forensische Opsporing van de politie. Die wil echter niet zeggen om wat voor spul het precies gaat, omdat dat informatie is die alleen bij de dader bekend is. 

Extra politie
Vorige week vrijdag werd een meisje van 14 jaar nog besmeurd in het Vondelpark. Zij kreeg een harde trap in haar knieholte van een onbekende man, waardoor ze haar evenwicht verloor. Direct daarna kreeg ze een soort klap in haar gezicht en drukte de man een substantie in haar gezicht.

De dader zou een licht getinte man met een smal postuur zijn, tussen de 25 en 35 jaar oud. Hij was sportief gekleed in een donkerkleurige jas met capuchon, driekwartbroek tot net iets over de knie met een zwarte legging en sportschoenen.

De politie zegt al al diverse tips te hebben binnengekregen over de incidenten, waaronder getuigen die een van de voorvallen hebben gezien. 

Verder is de politie vaker en meer aanwezig in en rond het Vondelpark, om zo de pakkans te vergroten. 

Lees ook: Opnieuw belaging Vondelpark, 14-jarig meisje besmeurd en Fietsende vrouwen mishandeld in Vondelpark

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.