Amsterdam Bewaar

Politie vindt 40.000 euro in vies ondergoed

Een fietsteam van de Amsterdamse politie. Foto ANP
Een fietsteam van de Amsterdamse politie. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie moet vreemd opgekeken hebben toen ze afgelopen vrijdag een 36-jarige man in het Westerpark hadden aangehouden en 40.000 euro losgeld vonden in zijn rugzak. De biljetten zaten namelijk in een hoop vuile onderbroeken die hoognodig gewassen moesten worden.

Een fietsteam van de Amsterdamse politie sprak rond vier uur een groepje drinkende mannen aan in het Westerpark dat bezit had genomen van een kinderspeelplaats. Eén van hen wilde er opvallend snel vandoor, maar werd tegengehouden. Hij gaf een valse naam op en moest mee naar het bureau voor nader onderzoek.

Op het politiebureau kwam een bedrag van 2.450 euro uit zijn broekzak tevoorschijn. De man gaf opnieuw een valse naam op, waarna zijn rugzak werd doorzocht op identiteitspapieren. Die werden niet gevonden, maar wel een hoop vuile onderbroeken. Tussen de onderbroeken werd een rol papier gevonden met daarin een bedrag van 38.000 euro.  De man verblijft illegaal in Nederland en wordt verdacht van verstoring van de openbare orde en witwassen. Het geld is in beslag genomen en de man is aangehouden voor witwassen op grond van onverklaarbaar vermogen. (HET PAROOL)