Amsterdam Bewaar

Politie toont beelden overval modewinkel Zwanenburg

De overvaller op bewakingsbeeld.
De overvaller op bewakingsbeeld. © Opsporing Verzocht

De politie heeft dinsdag tijdens het tv-programma Opsporing Verzocht beelden laten zien van de gewapende overval op een kledingwinkel in Zwanenburg.

De  modezaak Haverhals in Zwanenburg is meerdere keren overvallen en was onlangs doelwit van een ramkraak. Waarschijnlijk is het de overvallers te doen om de dure jassen -600 tot 1200 euro per stuk- die de winkel verkoopt.

Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de overval op 8 december 2017. De politie vermoedt dat deze daders ook meer weten over andere overvallen en de ramkraak.

Donsjack
Op 8 december werd de winkel overvallen door een jonge man in donsjack met daaronder een lichtere hoody, waarvan hij de capuchon op zijn hoofd droeg. De man keek wat rond bij de winterjassen, maar liep al snel weer weg, om even later terug te komen met een handlanger.

Beide mannen droegen toen een helm met vizier. Terwijl de handlanger een verkoopster bedreigde met een mes, greep de man met het zwarte donsjack een stapel van de dure jassen uit het rek. Met de buit renden ze samen de winkel uit en gingen er vandoor op een zwart met blauwe scooter. Die is vermoedelijk van het type 'Agility City 16+' van het merk Kymco.

Moose Knuckles
De mannen vluchtten via de Zwanenburgerdijk in de richting van Amsterdam. De gestolen jassen, van het merk Moose Knuckles, hebben een winkelwaarde van ongeveer 900 euro per stuk.

De politie wil graag weten of iemand de twee mannen op een zwart met blauwe scooter gezien heeft, of mensen spreken die de bewuste jassen van Moose Knuckles herkennen.

Lees ook: Modezaak in Zwanenburg keer op keer overvallen


Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.