Amsterdam Bewaar

Politie toont beelden overval administratiekantoor Zuidoost

De politie is nog steeds op zoek naar de daders van de gewelddadige overval op twee personeelsleden van een consultancykantoor in Zuidoost en heeft daarom nieuwe beelden vrijgegeven.

De beelden werden dinsdagavond getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht dat aandacht aan de zaak besteedde.

Op 8 mei 2017 waren de eigenaar van het kantoor en een kennis aan het werk in de flat aan de Grubbehoeve toen twee mannen aanbelden. Zij deden alsof ze administratieve hulp nodig hadden, maar eenmaal binnen bleken ze zeer gewelddadig.  

Een van de mannen sloeg herhaaldelijk met een vuurwapen op het hoofd van de eigenaar terwijl hij riep dat hij hem ging vermoorden. De man schreeuwde zowel in het Surinaams als Nederlands. Ondertussen werd het andere slachtoffer bedreigd door de tweede overvaller.  

Camerabeelden
De overvallers leken ervan overtuigd dat een kluis aanwezig was, terwijl dit niet het geval was. Uiteindelijk zijn ze er met twee zilveren ringen en een horloge vandoor gegaan. De eigenaar moest met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis worden gebracht.  

De politie vermoedt dat het om twee Surinaamse mannen gaat en hoopt dat camera's in de buurt de mannen hebben gefilmd. Volgens de slachtoffers waren de overvallers rond de 30 jaar en hebben ze kort zwart kroeshaar.  

Vlak voor en na de overval zijn drie mannen vanuit een fietsenhok gefilmd. De politie denkt dat de derde persoon op de uitkijk stond terwijl de andere twee bij de flat naar binnen gingen voor de overval.