AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft woensdag voor de tweede keer in twee dagen een kraakpand aan het Damrak in Amsterdam ontruimd. Daarbij hield zij vijf krakers aan, aldus een woordvoerder.De mobiele eenheid (ME) had het hetzelfde pand, vlakbij het Centraal Station, dinsdag met veel moeite leeggehaald. Krakers hadden het gebouw toen gebarricadeerd en bekogelden de politie met verfbommen. Acht personen werden daarbij aangehouden.

Woensdagochtend bleek toch nog een aantal activisten in het onderkomen te zitten. Het is nog onduidelijk of zij zich tijdens de ontruiming dinsdag in het pand hadden verstopt of er later opnieuw in wisten te sluipen. De ME zette bij de onruiming een waterkanon in. De politie hield twee krakers aan buiten het pand. In de namiddag trof zij de andere drie personen aan in de kruipruimte van het gebouw.

De politie hoopt het pand rond 17.30 uur over te dragen aan de rechtmatige eigenaar. Tegen die moeten ook trams en ander verkeer weer normaal kunnen doorrijden. Agenten hadden het Damrak namelijk afgesloten. (ANP)Lees ook: Actie Damrak voor niets