Politie neemt raceauto en 2,5 miljoen euro aan crystal meth in beslag

De politie heeft eind mei in Amsterdam vijf mensen aangehouden bij meerdere ‘integrale controles’ in samenwerking met onder meer de gemeente. Daarbij is ruim 32 kilo aan crystal meth aangetroffen.

Het Parool
null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Van de aangehouden personen worden drie verdacht van bezit en handel in verdovende middelen. Twee andere aanhoudingen hebben betrekking op de vreemdelingenwet, schrijft de politie in een persbericht.

De crystal meth (methamphetamine) is aangetroffen in een woning aan de Plantage Muidergracht. Daarbij is een 36-jarige Brit aangehouden. Hij had een vuurwapen en twee sporttassen met de drugs, versnijdingsmiddelen en een sealapparaat in zijn bezit. Op de verpakkingen stond ‘verfpoeder’ geschreven. De drugs hebben een straatwaarde van zo’n 2,5 miljoen euro.

Het is de derde keer dat er criminele activiteiten in het pand zijn waargenomen door agenten. De man heeft negentig dagen voorarrest gekregen. Twee andere verdachten van drugsdelicten, die werden opgepakt tijdens controles, zijn na verhoor vrijgelaten en hebben niets te maken met de Brit.

Raceauto en vreemdelingen

Bij een andere controle, van een garagebedrijf op de Plotterstraat, werden meerdere milieuovertredingen geconstateerd. De politie heeft daarbij een omgekatte motorfiets en een raceauto ter waarde van 180.000 euro in beslag genomen van de eigenaar van het bedrijf.

Bij een bedrijf boven de Draaierweg trof de politie een vreemdeling aan die zich had verstopt op het toilet. Ook controleerde de politie tien winkels in het centrum van Amsterdam, waar het in drie gevallen van illegale bewoning aantrof.

‘Integrale controles’ worden uitgevoerd door de politie en samenwerkende partijen, in dit geval de politie Amsterdam, de Omgevingsdienst, Gemeente Amsterdam, UWV en Liander. De controles zijn bedoeld om ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Hierbij wordt onder meer gekeken naar hoe verschillende regels op het gebied van bijvoorbeeld ruimtelijke ordening, milieuwetten of de vreemdelingenwet worden nageleefd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden