Amsterdam Bewaar

Politie komt met truck naar Wittenburg

Familie doet in Opsporing Verzocht haar verhaal
Familie doet in Opsporing Verzocht haar verhaal © anp

De politie komt dinsdag van 12.00 uur tot 20.00 uur met een speciale truck naar Wittenburg om buurtbewoners in te lichten over de laatste ontwikkelingen in het onderzoek naar de moord op Mohammed Bouchikhi.

De moord op de 17-jarige stagiair van het buurthuis Wittenburg maakte veel los in de buurt. Veel bewoners lopen rond met vragen. Er is al een mobiele politiepost ingezet in de wijk.

De politie komt met het Mobiel Media Lab, zoals de truck wordt genoemd, naar de bewoners. Wijkagenten en rechercheurs die bezig zijn met het onderzoek zijn aanwezig voor eventuele vragen van buurtbewoners.

Naast de truck wordt dinsdagavond aandacht gegeven aan de moord in Opsporing Verzocht. Familie van Bouchikhi doet haar verhaal in de uitzending

Reconstructie
In de uitzending is ook een reconstructie te zien van het schietincident, die vorige week is opgenomen in de buurt. Volgens een woordvoerder doet de politie er alles aan om deze zaak op te lossen. Heel Wittenburg is in shock, want het gebeurde in een buurthuis waar allemaal kinderen bij waren.'

De 17-jarige jongen werd in een buurthuis in de Amsterdamse wijk Wittenburg per ongeluk neergeschoten. De schutters zijn nog altijd spoorloos. Bij het incident raakten twee anderen gewond, onder wie de toen negentienjarige Gianni L.. Hij was vermoedelijk het doelwit van de schutters.