Politie beëindigt illegale rave in Hoofddorp

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een illegaal feest op een bedrijventerrein in Hoofddorp beëindigd. In totaal waren er ruim 120 personen aanwezig in een leegstaand pand, die door de politie zijn gecontroleerd.

Het Parool
Er waren ruim 120 personen aanwezig op de rave. Beeld Michel van Bergen
Er waren ruim 120 personen aanwezig op de rave.Beeld Michel van Bergen

Agenten waren met meerdere eenheden, onder anderen met hondengeleiders op het feest afgegaan. Volgens De Telegraaf ging het om een illegale rave, die was aangekondigd op het Instagramprofiel Locatie12.events. Dat account is organisator van diverse illegale raves in de omgeving van Amsterdam. Al gedurende de hele coronacrisis vormt het een doorn in het oog van de politie en gemeentes.

Locatie12 ontkent iets met het feest te maken te hebben, maar stelt tegelijkertijd dat de ‘avond een succes was met als eindtijd 06.00 uur’.

Groot bereik

De beheerders van het account hebben een groot bereik en weten met prikkelende live stories duizenden feestvierders - vaak tussen de 18 en 30 jaar oud - te verleiden om naar de feestjes te komen, meestal gehouden in een verlaten buitengebied.

Volgers kunnen zich via privéberichten opgeven voor de rave en krijgen dan de locatie door. Voor de politie blijft het lastig om de feesten van Locatie12.events aan te pakken. De locatie en precieze datum worden pas op het laatste moment doorgegeven en blijven zo lang mogelijk geheim. Op de feesten wordt entree gevraagd.

De technorave mocht dan vooraf zijn aangekondigd op Instagram, het was voor de politie-eenheden in en rond Amsterdam nog afwachten waar de feestgangers precies zouden opduiken. “De omgeving van Amsterdam is groot, waardoor het voor de politie lastig in te schatten is waar het feest wordt gehouden. We kregen de groep in het vizier toen er een melding kwam dat er een grote groep zich verplaatste van het ene punt naar het andere punt. We hebben de oren en de ogen van de buurt nodig”, zegt de woordvoerster.

Bekeuren

Een politiewoordvoerster zegt dat alle aanwezigen hun identiteitsbewijzen moesten overleggen. Het is nu aan het OM om hen te bekeuren en dat geldt ook voor de organisatoren van het feest.

In het Limburgse Tegelen beëindigde de politie woensdagavond ook een feest, waarbij de ME werd ingezet. Veertig personen waren aanwezig bij het feest in een bedrijfspand aan de Steylerstraat. Van alle bezoekers zijn de identiteitsgegevens genoteerd. Zij kunnen allemaal een bekeuring verwachten, meldt de politie. Vijf personen hebben de nacht doorgebracht op het politiebureau. Zij waren aangehouden omdat ze geen geldig identiteitsbewijs konden tonen. Zij zitten nog vast.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden