Politie beëindigt groot feest in Vondelpark

Politie in het Vondelpark. Beeld ANP
Politie in het Vondelpark.Beeld ANP
Jasper Knegt

De politie heeft zondagavond in het Vondelpark een groot feest beëindigd. Op het feest werden de coronaregels niet nageleefd, is op de beelden op sociale media te zien.

Om kwart over acht reden tien politiebusjes het park in om een einde te maken aan het feest. Na de ingreep van de politie zijn bijna alle feestgangers uit het park vertrokken. Binnen tien minuten was het park weer grotendeels verlaten. Het is niet bekend of er mensen zijn aangehouden.

Op beelden van Video in Verzet, dat eerder verslag deed van verschillende coronaprotesten, is een grote menigte feestgangers te zien. Ook is te zien dat de dansende en zingende mensen niet de anderhalve meter afstand in acht nemen en dat ze geen mondkapjes dragen.

Een woordvoerder van de politie riep de feestgangers op om naar huis te gaan: “Dit is echt onacceptabel en we zijn ons aan het voorbereiden om in te grijpen.” Om acht uur deed de politie een oproep het feest te verlaten waarna een deel van de aanwezigen vertrok.

Honderden aanwezigen

Een aanwezige sprak van honderden mensen die aan het feesten waren. De feestgangers dansten op harde muziek en dronken veel alcohol.

Op zondagmiddag ontstond op het Museumplein al een grote groep demonstranten en recreanten die van de vroege voorjaarsdag kwamen genieten. Een deel van de mensen zou zich, nadat de demonstratie tegen de coronamaatregelen in opdracht van burgemeester Femke Halsema werd ontbonden, verplaatst hebben naar het Vondelpark.

De politie heeft eerder ook al moeten ingrijpen bij feesten in het park. Ook toen waren honderden mensen aanwezig die harde muziek aan hadden staan en alcohol dronken. Ook heeft de politie eerder een minifestival afgebroken in het park waarbij ook veel mensen aanwezig waren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden