Politie beëindigde zaterdagnacht drie illegale feesten

De politie moest zaterdagnacht driemaal uitrukken om illegale feesten te beëindigen. Daarbij zijn tientallen boetes uitgedeeld en werden diverse feestgangers gearresteerd.

Het Parool
De politie moest zaterdagnacht driemaal uitrukken om illegale feesten te beëindigen. Beeld Politie Amsterdam
De politie moest zaterdagnacht driemaal uitrukken om illegale feesten te beëindigen.Beeld Politie Amsterdam

Rond twee uur ’s nachts beëindigde de politie het eerste feest, in een woning in de Gustav Mahlerlaan in Zuid, waar ongeveer zestig personen waren. Zowel de huiseigenaren als iemand die ‘ogenschijnlijk als een soort portier fungeerde’ kregen een proces verbaal.

Een half uur later kon de politie naar een bedrijfspand aan de Anthony Fokkerweg, ook in Zuid. Circa 40 feestvierders maakten zich hier op tijd uit de voeten, de overige 46 aanwezigen kregen allen een proces verbaal. De politie hield twee personen aan: iemand die een agent op zijn kaak had geslagen en iemand die zich niet kon identificeren.

Iets voor drieën werd het derde feest beëindigd, ditmaal in de Leidsekruisstraat in het centrum, met meer dan twintig personen. Hier werd één persoon aangehouden omdat die aanwijzingen van de de politie weigerde op te volgen.

Eerdere feesten

Vrijdagnacht beëindigde de politie ook al een illegaal feest, in de Van Eeghenstraat in Zuid. Daarbij waren ongeveer tien personen aanwezig.

Vorig weekend was het ook raak: toen maakte de politie een eind aan een groot feest in Hilversum, waar ongeveer driehonderd mensen op af waren gekomen, vooral Amsterdammers. De verontwaardiging was toen groot, zowel bij politie als op sociale media. Ook nu benadrukt de politie dat illegale feesten kunnen leiden tot verdere verspreiding van het coronavirus, waardoor de gedeeltelijke lockdown langer kan duren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden