AMSTERDAM - De politie is zondagmiddag rondom de Amsterdam Arena extra attent op zestien Ajax-hooligans die eind oktober voor ongeregeldheden rondom het stadion zorgden. De relschoppers richtten voor enkele tienduizenden euro's schade aan.De politie hield de afgelopen weken al zeventien vandalen aan. Zij verzamelden zich na het gelijkspel van Ajax tegen NEC voor de hoofdingang van de Arena, om te proberen met geweld de bestuurskamer in te komen. Ze bekogelden de aanwezige agenten met stenen en andere voorwerpen. Enkele politiemensen raakten daarbij gewond. De politie heeft beelden van de vandalen op haar website geplaatst en hoopt zo tips over de identiteit van de vandalen te krijgen.

Ajax speelt zondagmiddag in eigen huis tegen NAC Breda. ''Er zijn heel wat beelden van de relschoppers en we gaan proberen ze in de kraag te vatten'', aldus een woordvoerder van de politie.

De rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam legde afgelopen week drie opgepakte relschoppers een stadionverbod op. Zij mogen de Amsterdam ArenA niet in tot het voorjaar van 2008. Ook mogen ze niet in de nabijheid van het stadion komen. Ze moeten zich later nog verantwoorden bij de politierechter. (ANP)

www.politie-amsterdam-amstelland.nl