Amsterdam Bewaar

Plantenkweker geen verdachte meer moord broer kroongetuige

Onderzoek in het pand in Amsterdam-Noord waar Reduan B. werd doodgeschoten.
Onderzoek in het pand in Amsterdam-Noord waar Reduan B. werd doodgeschoten. © ANP

De 31-jarige directeur van een tropische plantenkwekerij uit De Lier, die werd opgepakt voor de liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B., is weer vrij.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn er geen aanwijzingen dat hij betrokken is bij de moord op Reduan, de broer van kroongetuige Nabil B. die zou gaan verklaren over de vele liquidaties in het Amsterdamse circuit. 

Het is nog niet duidelijk hoe zijn dna op een van de twee wapens die bij de vluchtauto zijn gevonden terecht is gekomen. Dat wordt nog verder door de politie onderzocht.

Het verhaal gaat dat een kleine twee weken geleden een auto vlakbij het bedrijf van de Lierenaar de sloot inreed. De aangehouden directeur zou de inzittende zelfs hebben geholpen zichzelf te redden. Toch sloeg de bestuurder daarna op de vlucht. Waarom hij dat deed, is onbekend gebleven.

Rijswijker
Naast de 31-jarige plantendirecteur uit De Lier werd zaterdag ook nog een Rijswijker opgepakt. Ook zijn dna zat op een van de twee wapens die gevonden werden bij de vluchtauto van Shurandy S, de vermoedelijke schutter. Met een van die wapens zou Shurandy de liquidatie hebben uitgevoerd. 

Reduan B. werd vorige week donderdag vermoord in zijn bedrijfspand in Noord. De Amsterdamse hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van nog meer betrokkenen. 

Lees ook: Lierse plantenkweker duikt op in liquidatie broer kroongetuige