Nieuws

Ov-knooppunt Amstelveenseweg wordt opgeknapt

De gemeente trekt meer dan 3 miljoen euro uit om het ov-knooppunt aan de Amstelveenseweg op te knappen. Veel reizigers stappen hier over tussen tram en metro. De aanpassingen moeten het knooppunt veiliger en toegankelijker maken.

Het Parool
Het ov-knooppunt op de plek waar de Ring en de Amstelveenseweg elkaar kruisen, is een belangrijk overstappunt. Beeld Ge Dubbelman/ANP
Het ov-knooppunt op de plek waar de Ring en de Amstelveenseweg elkaar kruisen, is een belangrijk overstappunt.Beeld Ge Dubbelman/ANP

Op het knooppunt aan de westzijde van de Amstelveenseweg komen metro’s, trams en bussen samen. Het is een ‘belangrijk overstappunt voor reizigers’ dat veel wordt gebruikt, zegt wethouder Melanie van der Horst (Verkeer en Vervoer). De gemeente wil niet alleen het overstappen gemakkelijker en veiliger maken, maar ook de leefbaarheid rond de stationsomgeving verbeteren. Er wordt bijna 3,3 miljoen euro voor uitgetrokken.

Zo worden de metropoortjes naar het perron verplaatst, het fietspad wordt eenrichtingsverkeer en de tram- en bushaltes worden ruimer. Ook zal er een geluidsscherm komen te staan tussen het ov-domein en de rijbaan en wordt de verlichting in het gebied verbeterd.

De werkzaamheden nemen maar een paar weken in beslag, van 8 tot en met 28 augustus. De werkzaamheden worden tegelijk uitgevoerd met die aan het tramspoor, zodat de omgeving zo min mogelijk hinder en overlast ervaart.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad:

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden