Update

Oudejaarsavond in Amsterdam verloopt vooralsnog rustig

Ouderjaarsavond lijkt tot nu toe rustig te verlopen in Amsterdam. De politie maakt vooralsnog geen melding van illegale feestjes of ernstige calamiteiten met vuurwerk.

Anna Herter
In Floradorp staan buurtbewoners rond een geïmproviseerd oudejaarsvuur. Beeld Het Parool
In Floradorp staan buurtbewoners rond een geïmproviseerd oudejaarsvuur.Beeld Het Parool

In Floradorp in Noord stonden vanaf 19.00 uur tientallen mensen rond een zelfgemaakt vuur van pallets, met muziek en een incidentele knal. Twee uur later was het geïmproviseerde feestje nog steeds aan de gang. Het jaarlijkse vreugdevuur in de buurt werd eerder afgelast vanwege de coronamaatregelen. Een ronde door de buurt wees er woensdag al op dat niet alle bewoners daar genoegen mee zouden nemen.

Het enige officiële vuurwerk dat tot nu toe in de stad werd afgestoken is elektrisch: in de Johan Cruijff Arena is een lichtshow van start gegaan. Om 18.30 uur vond daar een aftelmoment plaats voor kinderen, om 22.30 uur ging de volwassen variant van de Countdown Show van start. Om 23.50 uur speelt het nationale aftelmoment zich af in het stadion.

Rest van Nederland

Ook in de rest van Nederland lijkt het er 's avonds rustig aan toe te gaan, op een aantal plaatsen na. Zo bekogelden jongeren in Volendam aan het begin van de avond agenten met vuurwerk. De situatie was niet ernstig genoeg om de Mobiele Eenheid in te zetten, later op de avond keerde de rust weer. De gemeente Edam-Volendam riep ouders op om hun kinderen binnen te houden en vroeg haar inwoners ‘normaal te doen’.

In Den Bosch liepen eerder op de avond zo’n vijftig jongeren rond die voor overlast zorgden en agenten bekogelden met vuurwerk, meldt omroep Brabant. De relschoppers staken bovendien een auto in de brand en waren verantwoordelijk voor meerdere opstootjes. De politie en de ME zouden ‘groots’ zijn uitgerukt in de stad.

Het aftelmoment voor kinderen in de Johan Cruijff Arena. Beeld ANP
Het aftelmoment voor kinderen in de Johan Cruijff Arena.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden