Amsterdam Bewaar

Opnieuw stapt een kandidaat van Bij1 op

Opnieuw stapt een kandidaat-raadslid van Bij1 op
Opnieuw stapt een kandidaat-raadslid van Bij1 op © ANP

Naomi Doevendans, die op de kandidatenlijst van de door Sylvana Simons opgerichte partij Bij1 in Amsterdam staat, stapt vrijwillig op.

Waarom ze zich terugtrekt is niet bekend. Op de website van Bij1 staat Doevendans op de zesde plek, maar dat hoeft niet te betekenen dat zij ook op de zesde plek op de kieslijst staat.

Op Facebook schrijft het kandidaat-raadslid: "Helaas heb ik moeten besluiten om mij terug te trekken uit de lijst van Amsterdam Bij1. Bedankt voor het begrip en steun de afgelopen tijd!" Haar Facebookpagina is inmiddels verwijderd.

Ambities
In de reacties op haar bericht op sociale media laat Doevendans weten dat haar politieke ambities hier niet stoppen. Eerst wil ze zich richten op de discriminatie van mensen met een beperking, door middel van lezingen en workshops.

Eerder trokken kandidaten Cailin Kuit en Bob Schoute zich al terug uit Bij1 Amsterdam. Kuit was in opspraak geraakt omdat ze op de web­site zei psychiater te zijn geweest, terwijl ze nooit als arts geregistreerd heeft gestaan. Voor Schoute zijn persoonlijke omstandigheden de aanleiding van zijn vertrek.

Lees ook: 'Kandidatenlijst BIJ1 kwam tot stand in achterkamertjes'

Volg de verkiezingen
Op 21 maart goed voorbereid naar de stembus? Volg onze Facebookpagina Amsterdam Kiest om niets meer te missen.