Amsterdam Bewaar

Opnieuw belaging Vondelpark, 14-jarig meisje besmeurd

Het incident vond plaats in het Vondelpark
Het incident vond plaats in het Vondelpark © anp

In het Vondelpark is vrijdagochtend een meisje van 14 jaar besmeurd met een stinkende substantie. Het is al de achtste keer sinds augustus dat de politie zo'n soort melding krijgt.

Samen met een vriendin fietste het meisje rond 8.00 uur door het Vondelpark, langs het kinderbadje richting de rozentuin. Door de regenval besloot het meisje bij een brug even af te stappen en verder te wandelen. Haar vriendin fietste wel door.

Klap in het gezicht
Onverwacht kreeg het meisje een harde trap in haar knieholte van een onbekende man, waardoor ze haar evenwicht verloor. Direct daarna kreeg ze een soort klap in haar gezicht en drukte de man een substantie in haar gezicht.

Wat die substantie was, wil de politie niet zeggen. De woordvoerder zegt dat het stinkt, maar verder geen blijvende schade heeft aangericht. Het Nederlands Forensisch Instituut doet nog onderzoek naar de substantie.

De verdachte is spoorloos.

Achtste incident
Het meisje omschreef de man, die ze ook al had zien staan bij de rozentuin, als een licht getinte man, met een smal postuur. Hij was sportief gekleed in een donkerkleurige jas met capuchon, driekwart broek tot net iets over de knie met een zwarte legging en sportschoenen.

Het is sinds augustus al het achtste incident in Vondelpark, zegt een woordvoerder van de politie. Vermoed wordt dat het om dezelfde man gaat. De politie is op zoek naar hem en roept dan ook op het te melden als iemand iets weet of iets gezien heeft.

Vorige week werden ook al twee vrouwen door een man mishandeld in het Vondelpark.