Amsterdam Bewaar

Opgelet als je donderdag de bus pakt rond Amsterdam

Ook streekvervoerders rond Amsterdam leggen het werk neer.
Ook streekvervoerders rond Amsterdam leggen het werk neer. © CC BY-SA 2.0/Flickr/Alfenaar

In het hele land staken donderdag streekvervoerders en ook rondom Amsterdam zullen busreizigers daarmee te maken krijgen.

Vakbonden FNV en CNV hebben chauffeurs opgeroepen om donderdag het werk neer te leggen. De bonden eisen meer loon en minder werkdruk. Hoeveel chauffeurs gehoor geven aan de oproep en of het streekvervoer ook werkelijk plat komt te liggen zal in de ochtend pas duidelijk zijn. 

Wie rond Amsterdam met de bus wil reizen, moet dus opletten. Chauffeurs van streekvervoerders Connexxion (onder meer Amstelveen, Haarlemmermeer en Schiphol), EBS (regio Waterland) en Keolis (richting Almere) rijden waarschijnlijk niet.

Vervallen haltes
De staking treft het openbaar vervoer in Amsterdam zelf niet omdat bij GVB als stadsvervoerder een ander cao geldt. Toch is een aantal lijnen van het GVB richting Weesp en Schiphol wel gewijzigd. 

Zo rijdt bus 49 ingekort tot Gaasperplas en weer terug en stopt bus 69 richting Schiphol vanaf de Oude Haagseweg niet op de tussenliggende haltes. Ook tussen de haltes Koekoekslaan (Badhoevedorp) en Schiphol-Zuid wordt door buslijnen 245 en 247 niet gestopt, net als tussen de Anderlechtlaan en de luchthaven (buslijn 246). 

Personeel Schiphol
Connexxion maakt voor medewerkers van de bedrijven op Schiphol wel een uitzondering. Er zullen bussen rijden tussen de verschillende haltes rond de luchthaven om personeel bijvoorbeeld vanaf de parkeerplaats naar hun werk te brengen. 

Lees ook: Streekvervoer staakt: minder of geen bussen op donderdag

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.