Amsterdam Bewaar

Op de set bij Jezus van de Javastraat

De set van Jezus van de Javastraat. Aan tafel van links naar rechts: Anita Scholten als gescheiden moeder, Jaira Pareira als zwerfster/ messias, Khadija Massaoudi als gespreksleider, Ditmar Marlin als imam en Stijn Westenend als dominee. Helemaal links Oleg Kovalev als camjo van een lokale tv-zender. Naast hem staat geluidsman Marcel de Hoogd. Op de rug: regisseur Bram van Splunteren in overleg met opnameleider Eddy Stuy.
De set van Jezus van de Javastraat. Aan tafel van links naar rechts: Anita Scholten als gescheiden moeder, Jaira Pareira als zwerfster/ messias, Khadija Massaoudi als gespreksleider, Ditmar Marlin als imam en Stijn Westenend als dominee. Helemaal links Oleg Kovalev als camjo van een lokale tv-zender. Naast hem staat geluidsman Marcel de Hoogd. Op de rug: regisseur Bram van Splunteren in overleg met opnameleider Eddy Stuy. © Bob Bronshoff

Hoe een afstudeerproject vleugels lijkt te krijgen: een producent ruikt succes en financiert de verfilming van het script. De camera's draaien in de Indische Buurt voor het verhaal over azijnzeiker Theofiel Loman.

"Mogen we het even hebben over wat er op dit moment aan de hand is hier op aarde?! Dat journalisten zoals ik niet meer veilig over straat kunnen, omdat uw geloof de heilige oorlog predikt tegen ongelovigen zoals ondergetekende. Weg met de geitenneukers!"

In het vrijwel lege kerkgebouw discussiëren een imam en een dominee van de Zevendedagsadventisten over de mogelijke terugkeer op aarde van de messias.

Microkosmos
"In de film fungeert de Indische Buurt als een microkosmos van het leven op aarde anno nu.