OLVG-app meet groei corona: bijna 3000 officieuze besmettingen in Amsterdam

Inmiddels maken ruim 52.000 Amsterdammers gebruik van de OLVG-corona-app. 2849 van hen kregen te horen dat ze zeer waarschijnlijk besmet zijn met het coronavirus.

Het Parool
Het OLVG breidt de capaciteit uit met behulp van speciale tenten.  Beeld EVA PLEVIER
Het OLVG breidt de capaciteit uit met behulp van speciale tenten.Beeld EVA PLEVIER

Op grond van hun klachten en vragen van medisch geschoold personeel kregen ze te horen dat ze in isolatie moeten gaan. Vorige week ging het nog om 2000 Amsterdammers.

Ook ziekenhuizen in andere regio’s gaan gebruikmaken van de corona-app. Het gaat om hospitalen in onder meer Assen, Nijmegen, Utrecht en Twente. “De app komt voor 4,7 miljoen mensen beschikbaar,” aldus een woordvoerder van het OLVG.

Overplaatsingen naar Amsterdam

Om de verwachte toestroom van coronapatiënten op te kunnen vangen, breiden ziekenhuizen in de regio Amsterdam hun capaciteit verder uit. Niet alleen zal het aantal patiënten in Amsterdam verder oplopen, ook zullen er waarschijnlijk mensen worden overgeplaatst naar Amsterdam vanuit andere regio’s.

“Naar verwachting zullen ziekenhuizen in en rond Amsterdam binnenkort patiënten uit Zuid-Holland overnemen,” zegt een woordvoerder van het Regionaal Overleg Acute Zorg (Roaz) in Noord-Holland en Flevoland. De ziekenhuizen in Zuid-Holland lopen langzaam wel tegen de grens van hun capaciteit aan.

Om aan die groeiende zorgvraag te voldoen, is al de hulp ingeroepen van zelfstandige klinieken. “Sinds vorige week leveren wij personeel, materiaal en apparatuur aan ziekenhuizen,” zegt een woordvoerder van Bergman Clinics, dat vijftig klinieken over heel Nederland heeft. In het OLVG staat beademingsapparatuur van de Acibadem International Medical Center, een zelfstandige kliniek bij Sloterdijk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden