live

Drukke dag voor overnamepartijen MC Slotervaart

Het MC Slotervaart is failliet verklaard. Volg hier alle gevolgen, ontwikkelingen en reacties.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Drukke dag voor overnamepartijen

  De partijen die betrokken zijn bij een eventuele doorstart van het failliete MC Slotervaart hebben maandag een drukke dag voor de boeg. De ondernemingsraad gaat alle cijfers nader bestuderen en de curatoren beoordelen de plannen die op tafel liggen om vervolgens met de zorgverzekeraars te kunnen praten.

  De curatoren zijn in gesprek met een consortium over de overname van een substantieel deel van de zorgactiviteiten. In dat consortium zit een aantal aandeelhouders van Cardiologie Centra Nederland (CCN). Die willen onroerend goed en een deel van de zorg overnemen.

  De medisch specialisten zouden 'met enthousiasme' akkoord hebben geven voor het verder uitwerken van het plan, maar verschillende bronnen weerspreken dit.

  De ondernemingsraad toonde zich eerder hoopvol over een doorstart van het Amsterdamse ziekenhuis. Een doorstart biedt 'een aanzienlijke kans' op behoud van werkgelegenheid voor de werknemers.

  De curatoren, Marc van Zanten en Marlous de Groot, beoordelen de plannen deze week en hopen snel met een besluit te komen.

 2. Ondernemingsraad

  De ondernemingsraad (or) van het failliete MC Slotervaart staat positief tegenover de plannen voor een doorstart van het Amsterdamse ziekenhuis. Lees hier meer.

 3. Geen enthousiasme

  Verschillende bronnen in MC Slotervaart weerspreken dat de medisch specialisten zaterdag 'met enthousiasme' akkoord zijn gegaan met het uitwerken van de doorstartplannen door aandeelhouders van Cardiologie Centra Nederland (CCN), zoals in een door MC Slotervaart verspreid persbericht staat.

 4. Medisch specialisten positief

  De medisch specialisten van het failliete MC Slotervaart hebben zaterdag met elkaar overlegd over de doorstartplannen van hun ziekenhuis en zijn ermee akkoord gegaan. Volgens een woordvoerder van het Slotervaart is er met enthousiasme een akkoord gegeven om het plan verder uit te werken.

  De curatoren zijn in gesprek met een consortium over de overname van een substantieel deel van de zorgactiviteiten. In dat consortium zit een aantal aandeelhouders van Cardiologie Centra Nederland (CCN). Die willen onroerend goed en een deel van de zorg overnemen.

 5. Aandeelhouders CCN enige kandidaat

  De enige overnamekandidaat voor MC Slotervaart is een groep aandeelhouders van Cardiologie Centra Nederland (CCN). Zij willen een nieuw bedrijf oprichten om het ziekenhuis door te starten. Ook beloven ze het ongeruste personeel oud-eigenaar Loek Winter daarbij buiten de deur te houden.

 6. Exit MC

  Personeel van het ziekenhuis heeft donderdagavond de verlichting van de letters 'MC' op het dak van het ziekenhuis uitgezet, "om te onderstrepen dat het tijdperk van de MC Groep als eigenaar voorbij is".

 7. Doorstart blijft optie

  De curator van het failliete MC Slotervaart zet de onderhandelingen over overname van het ziekenhuis door met één partij. Ontmanteling is daarmee voorlopig van de baan.

 8. Gemeente zet voet tussen de deur

  Amsterdam heeft een manier gevonden om ongewenste overnamekandidaten van het failliete MC Slotervaart buiten de deur te houden.

  De gemeente heeft het recht op eerste koop bedongen op het vastgoed van het MC Slotervaart.

  De curator moet, indien een overnamepartij zich meldt, het ziekenhuis eerst aanbieden aan Amsterdam.

 9. 'Red de parels van MC Slotervaart'

  De Amsterdamse huisartsen doen een dringende oproep om de 'parels' van MC Slotervaart, zoals geriatrie, te redden. 'De wachtlijsten zullen anders verder oplopen.' Lees hier verder.

 10. Wethouder wil duidelijkheid van Bruins

  Wethouder Marjolein Moorman wil duidelijkheid van minister Bruno Bruins of hij al eerder wist over de kritieke toestand van het MC Slotervaart. 'Die extra tijd had veel kunnen schelen om dit proces gecontroleerd en zorgvuldig te laten verlopen,' schrijft Moorman in een brief. Lees hier meer.

Voorbeschouwing

Ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam vraagt uitstel van betaling aan. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de meeste andere zorgverzekeraars stoppen met de financiering, aldus een woordvoerder.

Dinsdag worden de medewerkers en patiënten van beide ziekenhuizen op de hoogte gebracht van de actuele situatie. "Een faillissement is mogelijk onafwendbaar".

De patiëntenzorg blijft gegarandeerd, zo wordt beloofd: ,,Dit is een wettelijke taak van de zorgverzekeraars. De patiënten die momenteel in beide ziekenhuizen worden behandeld, kunnen blijven rekenen op adequate zorg."