Nieuws

Nieuwe verdachte voor woningbeschieting Vechtstraat opgepakt

De politie heeft een derde verdachte aangehouden voor het beschieten van een woning in de Vechtstraat in de nacht van 25 op 26 augustus vorig jaar. Daarbij werden 21 kogels afgevuurd met een kalasjnikov.

Wouter Laumans
Bij de beschieting van de woning in de Vechtstraat werd een raam van een huis op de begane grond doorzeefd met kogels. Een 19-jarige bewoner raakte daarbij gewond. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Bij de beschieting van de woning in de Vechtstraat werd een raam van een huis op de begane grond doorzeefd met kogels. Een 19-jarige bewoner raakte daarbij gewond.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

De nieuwe verdachte is de 20-jarige Amier S. uit Amsterdam Oost. Hij is op 21 december opgepakt. Kort na de nachtelijke schietpartij in de Vechtstraat werden Damian L. (21) en Denver B. (20) al aangehouden.

In een lopend onderzoek zag de recherche hoe de mannen een kalasjnikov in de achterbak van een gestolen Renault Megane legden. De auto stond om de hoek van de Vechtstraat geparkeerd. Uit onderzoek van het NFI blijkt inmiddels dat van alle drie de verdachten DNA is aangetroffen op handschoenen die in de auto zijn aangetroffen. Ook is er DNA van een aantal nog onbekend gebleven personen gevonden. Een vest waarin de kalasjnikov was gewikkeld wordt, op verzoek van de advocaten, nog onderzocht op sporen.

Denver B. heeft bij de politie verklaard dat hij tijdens de schietpartij in de auto is blijven zitten. Daarnaast heeft hij verteld dat er nog een derde man was, ene ‘A.S.’: de nu aangehouden verdachte.

In welk lopend onderzoek de twee mannen of de gestolen Renault Megane in de gaten werden gehouden, is de verdediging niet duidelijk. “Er is melding van een afgeschermd proces verbaal, dus ik weet niet wat dat is,” aldus Heleen Feenstra, de advocaat van Damian L.

Doorzeefd

Bij de beschieting van de woning in de Vechtstraat werd een raam van een huis op de begane grond doorzeefd met kogels. Een 19-jarige bewoner raakte daarbij gewond. De woningbeschieting lijkt verband te houden met een eerdere schietpartij enkele uren eerder in dezelfde straat. Daarbij werd rapper Danzel S., beter bekend als Bigidagoe, neergeschoten.

De woning in de Vechtstraat die ’s nachts onder vuur werd genomen, bevond zich pál onder het appartement van de 30-jarige Jermaine M. Hij wordt er door justitie van verdacht degene te zijn geweest die Bigidagoe heeft neergeschoten, al ontbreekt concreet bewijs vooralsnog.

In de visie van het Openbaar Ministerie was het neerschieten van Bigidagoe mogelijk een wraakactie voor wéér een andere schietpartij, waarbij Jermaine M. in zijn schouder is geschoten.

Enkele dagen na de schietpartijen in de Vechstraat werd opnieuw een huis beschoten, aan het Nieuwersluishof in Holendrecht. Daar woonde de moeder van Bigidagoe.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden