Nieuwe Meervaart komt ín de Sloterplas

Theater De Meervaart krijgt zeer waarschijnlijk een nieuw onderkomen in de Sloterplas. Het theater moet volgens het stadsbestuur grotendeels in het water komen te liggen, in de zuidwesthoek van de Sloterplas.

Herman Stil
Theater de Meervaart Beeld Mats van Soolingen
Theater de MeervaartBeeld Mats van Soolingen

De Meervaart, gebouwd in 1977, is zo goed als afgeschreven. Het theater werkt al langer aan nieuwbouwplannen. Daarvoor zijn drie plekken onderzocht, waaronder op de bestaande locatie en aan de Sloterplas, tegenover de huidige plek aan Meer en Vaart.

Omdat de gemeente het gebied daar sowieso wil opwaarderen, is nu voor die plek gekozen. De Nieuwe Meervaart sluit volgens wethouder Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ontwikkeling) goed aan bij de verdere plannen voor het gebied.

“Door te kiezen voor een locatie in het water krijgt de hele zuidwestoever van de Sloterplas een impuls. Zo blijft de groene kade behouden en sluit het nieuwe gebouw goed aan bij de verdere plannen voor de gebiedsontwikkeling rondom het Osdorpplein.”

Definitief besluit komt nog

Een definitief besluit over de nieuwbouw en de bijbehorende kosten moet nog worden genomen. Ook de indeling moet nog worden bepaald. De Meervaart, voor het laatst gerenoveerd in 1999, heeft nu een grote zaal voor 800 bezoekers en de Blauwe Zaal met 250 zitplaatsen.

De plannen maken deel uit voor een veel omvangrijker herinrichting van Nieuw West. Eerder is ook geopperd een dependance van een museum, zoals het Stedelijk Museum, naar het gebied te verhuizen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden