Amsterdam Bewaar

Nieuwe foto's Taghi en Razzouki leveren al tien tips op

Links Said Razzouki en Ridouan Taghi rechts.
Links Said Razzouki en Ridouan Taghi rechts. © Opsporing Verzocht

Het speciale rechercheteam dat zoekt naar de van vele liquidaties verdachte Ridouan Taghi (40) en zijn jeugdvriend Said Razzouki (45) heeft ook dinsdagavond weer nieuwe beelden van de twee online gezet en getoond in televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Het gaat om een recente foto van Said Razzouki en een bewogen beeld van Ridouan Taghi, eind 2015 gemaakt in een flat waarvan de recherche wil weten waar die staat. Nog voor het einde van de aflevering had de politie al tien tips ontvangen.

Van Taghi en Razzouki waren al andere beelden toegevoegd op de website politie.nl, waarop omgevingen zijn te zien waar ze kennelijk zijn geweest, waaronder twee die in een kart-complex lijken te zijn gemaakt.

(Tekst gaat door onder de foto)

Op Nederlandse foto's van de onder criminelen populaire Platinum Lounge in Utrecht-Overvecht van de familie Razzouki - die inmiddels is gesloten door de gemeente. De glazen gevel is met een spuitbus bespoten: 'Los Pepes, war' staat er. 

Dat verwijst naar een groep van Amsterdamse, Utrechtse en Rotterdamse criminelen die gezamenlijk de jacht zouden hebben geopend op Taghi en zijn groep - die al jaren voor grof geweld en grote onrust zorgt en achter een reeks liquidaties in Utrecht en Amsterdam zou zitten.

Los Pepes verwijst waarschijnlijk naar de geuzennaam van vijanden van Pablo Escobar die begin jaren negentig enige tijd tegen de leider van het Colombiaanse Medellín-kartel streden. 

Het speciale team van de recherche is al een tijd zeer intensief op zoek naar Taghi en Razzouki, die sinds 27 maart op de Nationale Opsporingslijst staan en internationaal staan gesignaleerd. Bij de politie komen vele tips binnen over hun verblijfplaats, over verscheidene landen, en in het criminele milieu gaan volop verhalen, maar een concreet spoor ontbreekt.

Voor de gouden tip is 25.000 euro uitgeloofd.

Lees ook: Kroongetuige Nabil B. voor het eerst verhoord in moordzaak en: Kroongetuige Nabil B. dreigt ermee te stoppen