Nieuwe benefietactie voor ex-bestuurders Haga Lyceum

De salafistische islamdocent ‘Aboe Aicha’ is zondag een nieuwe inzamelingsactie begonnen voor de rechtszaken waarmee oud-directeur Soner Atasoy en de eveneens aan de kant gezette bestuurder Sadrettin Karadag hun posities op het Cornelius Haga Lyceum proberen te heroveren.

Bas Soetenhorst
Het Cornelius Haga Lyceum. Beeld Eva Plevier
Het Cornelius Haga Lyceum.Beeld Eva Plevier

Aboe Aicha – een pseudoniem van Mohamed Riani – haalde bij een soortgelijke benefiet in juli naar eigen zeggen 30.000 euro op. Nu is het streefdoel 15.000 euro, met als motto ‘Koop Haga Terug!’ Maandagochtend stond de teller op 11.420 euro.

De actie lijkt een illustratie van constateringen van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in het vorige week verschenen driejaarlijkse Dreigingsbeeld. Daarin staat dat ‘politiek-salafistische aanjagers’ hun politieke slagkracht proberen te versterken door hun achterban te mobiliseren voor solidariteit met onder anderen Atasoy.

Naar aanleiding van de eerste benefiet zei Atasoy dat deze bewees dat er ‘heel veel draagvlak’ voor hem is. “De benefiet is een prijzenswaardig initiatief, waar ik overigens niet zelf om heb gevraagd.”

Aboe Aicha. Beeld
Aboe Aicha.
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden