Nieuw stadsstrandje in Noord loopt vertraging op

Noordkust, wat het nieuwe stadsstrandje op de Oranjewerf in Noord moet worden, heeft vertraging opgelopen. Volgens initiatiefnemer Nadia Duinker is de vergunningsaanvraag te ‘complex’ geworden en heeft ze hem daarom ingetrokken. Een nieuwe aanvraag wordt binnenkort ingediend.

Stadsstrandje RoestBeeld Dingena Mol

“Op de vergunningsaanvraag die we hebben gedaan moesten we veel veranderingen aanbrengen, aanvullingen doen en daarnaast waren er veel bezwaren,” zegt Duinker, die ook eigenaar van Roest in Centrum is. “In overleg met de gemeente hebben we besloten om de aanvraag in te trekken, de plannen aan te passen en binnenkort een nieuwe aanvraag in te dienen.”

In de nieuwe aanvraag worden de plannen afgeschaald en worden de bezwaren van de buurtbewoners meegenomen volgens Duinker, de terrasmeters zullen bijvoorbeeld worden ingeperkt. Ergens einde zomer hoopt Noordkust zijn deuren te openen als de nieuwe aanvraag wordt goedgekeurd.

Buurtbewoners zijn kritisch over de plannen voor een nieuw stadsstrandje. Ze vrezen voor geluidsoverlast, voorzien veiligheidsproblemen en vinden de aanvoerroute, die vooral via de Nieuwendammerdijk loopt, te smal. Ook zijn veel buurtbewoners bang dat de ondernemers er een festivalterrein van willen maken.

Naast een horecagelegenheid wilde Duinker op Koningsdag een kleinschalig buurtfeest op het terrein organiseren en op 5 mei bevrijdingsfestival Vrijland. Door de verontruste reacties uit de buurt was definitief een streep gezet door deze eerste programma-elementen. 

“Door de vertraging hebben we bijvoorbeeld besloten om in de nieuwe plannen naar een ‘year-round-concept’ te gaan waarbij we ook in de herfst en winter open zullen zijn als cafe/restaurant,” aldus Duinker. “De kernelementen zullen wel hetzelfde blijven. Er blijft aandacht voor kunst zowel binnen als in de tuin, een divers programma gericht op kinderen, muziek, sport, cultuur en een inhoudelijk programma. We gaan er nog steeds vol voor, maar achteraf gezien hebben we met de eerste plannen misschien iets te hoog ingezet en is een geleidelijkere opstart meer op zijn plek.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden