Nieuws

Nieuw muziekfestival No Art en kunstexpositie Synergy eind juli op NDSM-werf

Het nieuwe house- en discofestival No Art strijkt 30 juli neer op de NDSM-werf in Noord. Gekoppeld aan het festival is een dag eerder op het terrein ook de kunstexpositie Synergy. Hier tonen achttien kunstenaars hun werk.

Jesper Roele

No Art organiseerde al eerder feesten in de stad in de Hollandsche Manege, de Waalse Kerk, The Loft in de A’DAM Toren, het Transformatorhuis en Ponton. Ook waren er feesten in een kunstcentrum in Londen en een kathedraal in Manchester. Nu komt er voor het eerst een festival op de NDSM-werf, waar 8000 bezoekers welkom zijn.

Tijdens de feesten van No Art is er ook ruimte voor kunst. Dat zal op het festival niet anders zijn, aldus de organisatie. Een dag voor het feest is namelijk de kunstexpositie Synergy op het festivalterrein. Achttien kunstenaars onder wie Boris Acket, Heleen Blanken, Frouke ten Velden, Ernest Bessems, Lisette Ros, Sjeng Kessels en We Are Tundra zullen er exposeren.

“Zoals de naam al aangeeft, staat Synergy voor een kruisbestuiving van verschillende doelgroepen. Hierdoor ontstaat een verbinding tussen kunst, muziek en bezoekers,” zegt Bora Guney namens Synergy en No Art. “Het is daarnaast een jongensdroom om zo’n tentoonstelling te realiseren, in combinatie met het festival.” De kunstexpositie zal gratis toegankelijk zijn voor kinderen tot en met 12 jaar, stadspashouders en vluchtelingen.

Amsterdamse duo Anotr

Er draaien dertien artiesten op het festival. Over de line-up wil de organisatie weinig kwijt. Enige tipje van de sluier: het Amsterdamse duo Anotr komt draaien. De rest blijft nog even geheim, maar het publiek kan vooral deephouse verwachten.

Thema van het feest is Broaden Your Mind (verruim je geest). “Als je bij een evenement van No Art binnenloopt, kom je er altijd weer anders uit,” zegt organisator Ruud Boymans, tevens oud-voetballer van onder meer VVV en FC Utrecht. “Dat uit zich in alles wat wij doen. Bezoekers weten dat ze het onverwachte kunnen verwachten. Niet één feest is hetzelfde en we hopen dat No Art Festival wederom bijzondere ervaringen en inspirerende ontmoetingen oplevert.”

De kaartverkoop voor het festival en voor de expositie is inmiddels begonnen. De organisatie verwacht dat het uit zal verkopen.

Een eerder feest van No Art in het Transformatorhuis in West. Achter de draaitafels het Amsterdamse duo Anotr. Beeld
Een eerder feest van No Art in het Transformatorhuis in West. Achter de draaitafels het Amsterdamse duo Anotr.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden