Amsterdam Bewaar

Nieuw kunstwerk in het Amsterdamse Bos

Maquette van het kunstwerk dat in het Amsterdamse Bos gebouwd zal worden.
Maquette van het kunstwerk dat in het Amsterdamse Bos gebouwd zal worden. © UNKNOWN

In het Amsterdamse Bos verrijst morgen het 4 meter hoge beeld 'Grow' van de Amsterdamse kunstenaar Serge Verheugen. 'Grow' toont de relatie tussen de hond Rex en zijn baasje Andy. Het beeld wordt gemaakt van hout uit het Amsterdamse Bos.

Verheugen gaat morgen aan de slag met een groep maatschappelijke stagiaires, medewerkers van de organisatie Amsterdamse Bos en handige belangstellenden om van de berg hout die er nu nog ligt het kunstwerk gestalte te geven.

Het kunstwerk is een eerste aanzet tot wat misschien een serie beelden in het bos gaat worden. Verheugen werkt belangeloos mee aan de pilot: 'Ik ervaar het als een cadeautje dat ik buiten mag werken met waanzinnig mooi materiaal en enthousiaste mensen. Het atelier uit, de natuur in, met af en toe een dikke splinter in je vinger. En het Amsterdamse Bos is het ultieme podium.'

De organisatie van het Amsterdamse Bos beheert het bos op duurzame wijze. Al het hout is FSC-gecertificeerd, het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Uit het bos komt met name hout van de eik, es, esdoorn, abeel, beuk, populier, fijnspar en de douglas-fir.

Het eerste beeld wordt ter hoogte van de Nieuwe Meerlaan 3 geplaatst (Amstelveen).