Amsterdam Bewaar

Nieuw college Ouder-Amstel belooft: ambitieus én zuinig

Het stadhuis van Ouder-Amstel
Het stadhuis van Ouder-Amstel © Google Streetview

In Ouder-Amstel wordt donderdagavond het nieuwe college geïnstalleerd. De nieuwe coalitie bestaat uit VVD, CDA, D66 en GroenLinks, samen goed voor negen van de vijftien zetels in de raad.

Als wethouders zijn naar voren geschoven: voormalig VVD-fractievoorzitter Barbara de Reijke, zittend CDA-wethouder Rineke Korrel, haar collega-bestuurder van D66 Marian van de Weele en Axel Boomgaars, eerder fractievoorzitter van GroenLinks in Amstelveen.

Uit het coalitie-akkoord kan worden opgemaakt dat de 13.000 inwoners van Ouder-Amstel een loodzware tijd tegemoet gaan. Zij moeten meer bewegen, minder roken en ook wordt van hun een actieve rol verwacht in de vergroening van de gemeente.

Zuinig ondanks ambities
Het nieuwe college belooft daarbij wel, ondanks alle ambities, zuinig met overheidsgeld te zullen omspringen. Om het gevoel van saamhorigheid verder te vergroten zal de Nederlandse vlag in de vergaderzaal van de raad worden geplaatst.

Dit jaar zal ook een evaluatie worden gemaakt van de ambtelijke samenwerking met Diemen en Uithoorn. Afhankelijk van de uitkomt zal de samenwerking mogelijk worden uitgebreid, maar van een wens tot fusie met de buurgemeenten is geen sprake.

Lees ook: Wat stemden de randgemeenten van Amsterdam?

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.