NH Media verhuist naar Hilversum

NH Media verhuist naar Hilversum. Daarmee verlaat de organisatie het pand in Slotervaart waar de omroep nu met AT5 is gevestigd. De omroepen blijven wel samenwerken. Dat meldt algemeen directeur David Vink.

Peer van Tetterode
NH Media verruilt het huidige Amsterdamse pand voor een nieuw hoofdkantoor ‘met grote voordelen’ in Hilversum. Beeld ANP/Jerry Lampen
NH Media verruilt het huidige Amsterdamse pand voor een nieuw hoofdkantoor ‘met grote voordelen’ in Hilversum.Beeld ANP/Jerry Lampen

NH Media moet weg uit Slotervaart. Het huidige pand aan de Aletta Jacobslaan, waar NH Media met AT5 sinds 2006 in is gehuisvest, staat in een gebied dat wordt herontwikkeld vanaf 2023. NH Media gaat waarschijnlijk naar Hilversum, maar blijft wel samenwerken met AT5. Officieel kan NH Media het besluit nog niet bevestigen. Eerst moeten de raad van toezicht en de ondernemersraad hun goedkeuring geven. “Maar het is wel realistisch dat we die kant op gaan,” zegt directeur David Vink.

Grote voordelen

Volgens Vink heeft het nieuwe Hilversumse pand dat NH Media waarschijnlijk per 1 september 2022 zal betrekken, grote voordelen ten opzichte van het huidige. ‘M’ is een bekend mediagebouw waar eerder de Avro huisde en nu KRO-NCRV. “Er zijn studio’s aanwezig voor televisie en radio en de benodigde apparatuur.”

De redactie bestaat op dit moment uit 35 journalisten die verspreid over heel Noord-Holland wonen. Daardoor is het minder belangrijk dat de redactie in Amsterdam ligt en kan de nieuwe redactie ook kleiner zijn. “Veel mensen werken nu al vaak vanuit huis, en we denken dat de nieuwe ruimte 60 tot 80 procent van de redactie kan huisvesten.”

Dependances

Vink ziet een toekomst voor zich waarin de omroep een kleinere Amsterdamse dependance deelt met AT5. Ook wil hij naast een hoofdkantoor in Hilversum wellicht meerdere kleinere provinciale dependances in Haarlem en Alkmaar. Op dit moment is AT5 in gesprek met de OBA op het Oosterdokseiland om te onderzoeken of ze kunnen samenwerken en of ze mogelijk daar kunnen intrekken.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden