Nachtburgemeester Van der Geld sinds juni uit functie

Shamiro van der Geld is al maanden niet meer actief als nachtburgemeester van Amsterdam. Zijn functie is per juni 2019 overgenomen door voorzitter Ramon de Lima van Stichting Nachtburgemeester Amsterdam.

Het Parool
Shamiro van der Geld. Beeld Patrick Mordi
Shamiro van der Geld.Beeld Patrick Mordi

Nachtburgemeester Van der Geld is afgetreden in overleg met het bestuur van de stichting. Ramon de Lima neemt zijn rol sindsdien waar. “De titel draagt hij nog wel. Die wil ik niet, want ik ben niet democratisch gekozen,” zegt De Lima.

Volgens De Lima voelde Van der Geld zich niet comfortabel in zijn rol. “In de afgelopen jaren is de rol van nachtburgemeester gegroeid naar een serieuze functie. Zo’n rol moet je wel liggen.” Van der Geld is nog wel met de stichting verbonden. Hij werkt mee aan een aantal verschillende projecten, waaronder een die zich richt op inclusiviteit in het nachtleven.

Van der Geld wilde dinsdag niet reageren. “Het komt mij nu niet uit.” De voormalig voorzitter van de stichting liet aan nieuwssite NAP wel weten dat hij zijn ‘ei niet kwijt kon’, hoewel hij ‘vol goede moed aan het avontuur’ was begonnen.

‘Pijnlijk’

Volgens NAP bleek dat Van der Geld en zijn team, dat hij zelf na zijn aantreden had aangesteld, niet met elkaar overweg konden. “Als je mensen aanstelt met wie je bepaalde doelen voor ogen hebt en je haalt die doelen niet, dan is dat bijzonder pijnlijk.” Daarom is Van der Geld in juni gestopt als voorzitter. “Er was aan beide kanten geen vertrouwen meer.”

Van der Geld werd in februari 2018 verkozen als nachtburgemeester. Die functie zou hij twee jaar vervullen, tot februari 2020. Als nachtburgemeester was hij onder meer aanspreekpunt voor horecagelegenheden en de gemeente over het nachtleven in de stad.

De zoektocht naar een nieuwe nachtburgemeester gaat binnenkort van start. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de stichting. Daarna volgt een selectieprocedure en mogen de definitieve kandidaten campagne voeren. In juni wordt de nieuwe nachtburgemeester gekozen door een jury en publieksstemmen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden