Taghi Podcast

Na Taghi zijn ook zijn misdaadcompagnons niet meer veilig in Dubai

In Dubai werden in een grote internationale actie twee Nederlanders gearresteerd die worden beschouwd als criminele kopstukken, Edin G. en Zohair B. ‘Dubai wil af van het boevenimago, en is de stal aan ’t uitmesten.’

Paul Vugts en Wouter Laumans

Wouter Laumans: “Edin G. was al wel bekend in het wereldje. In 2017 was hij op een bruiloft van Daniel Kinahan, een bekende criminele familie uit Ierland, op een groot feest in een chic hotel. Hij staat daar op de foto met allerlei criminele kopstukken.”

Paul Vugts: “En op de gastenlijst stonden ook Ridouan Taghi en Rico de Chileen. Die iconische foto van de bruiloft van Kinahan was een snoepwinkel voor de opsporingsdiensten. Vrijwillig hadden allerlei criminelen zich om hem heen vergaard.”

Waarom Edin G. dan nu pas is opgepakt als hij al langer in het vizier was? Laumans: “In het berichtenverkeer van de neergehaalde servers van Sky ECC ging de recherche als eerste op zoek naar extreem geweld en terreur. Vervolgens gaat de lat omlaag, en komen ze bij de drugsonderzoeken.”

“Ik spreek veel advocaten, die hebben het over de ‘Sky-zaakjes’, het zijn er veel, heel veel.”

De Taghi Podcast

Misdaadjournalisten Paul Vugts en Wouter Laumans praten over de recentste ontwikkelingen in het proces Marengo en de daaraan gelieerde processen. Beluister hier de eerdere afleveringen.

Vragen? Mail naar taghi@parool.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden