Nieuws

Munish Ramlal voorgedragen als nieuwe ombudsman regio Amsterdam

Munish Ramlal (38) wordt voorgedragen als nieuwe ombudsman van de metropoolregio Amsterdam. Hij is daarmee de opvolger van Arre Zuurmond die voortijdig vertrekt, om zo invulling te geven aan het diversiteitsbeleid bij de gemeente.

Jesper Roele
Munish Ramlal Beeld Jitske Schols
Munish RamlalBeeld Jitske Schols

Ramlal heeft in het verleden rechten gestudeerd en is aan de Erasmus School of Law gepromoveerd in de rechtssociologie. Op dit moment is hij hoofd systeemtoezicht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Eerder was hij adviseur van de Nationale Ombudsman. Ramlal is nog woonachtig in Rotterdam.

‘Oplossingsgericht zijn’

Hij is blij met zijn voordracht: “Ik vind het een grote eer om samen met het bureau in de metropool aan de slag te gaan. Daarbij kijk ik uit naar de gesprekken met bewoners en ondernemers. Daar waar inwoners hun weg nog niet gevonden hebben naar gemeentelijke voorzieningen of andere problemen ervaren, wil ik benaderbaar en oplossingsgericht zijn. Ook wil ik er zijn voor de medewerkers van de gemeenten zodat zij met de feedback op de uitvoering de mens echt centraal stellen, zoals de gemeenten dat zelf willen.”

Ramlals voorganger Zuurmond vertrekt per 1 september na acht jaar ombudsman te zijn geweest voor Amsterdam, Almere, Zaanstad, Amstelveen, Diemen, Waterland en Landsmeer, de andere gemeenten binnen de metropoolregio.

Rik Torn, namens de gemeente verantwoordelijk voor de werving en selectie, zegt dat Ramlal veel ervaring heeft in het openbaar bestuur en een grote maatschappelijke betrokkenheid heeft. “Hij is in staat om belangen te behartigen maar ook partijen bij elkaar te brengen. Munish Ramlal zal als nieuwe ombudsman een belangrijke rol gaan spelen voor bewoners en bestuur in de metropoolregio Amsterdam.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden