AMSTERDAM - De mobiele stemlocaties in Amsterdam doen het ook woensdag weer goed.Vooral bij de vijf stations in de stad is veel aanloop, zei Rob Kalse, hoofd Bureau Verkiezingen. Op het Centraal Station stonden in de ochtend zelfs rijen, maar ook op station Sloterdijk brengen veel reizigers hun stem uit.

Tot nu toe hebben ongeveer zeshonderd mensen gestemd bij de stations, waaronder naast CS en Sloterdijk ook Zuid WTC, Amstel en RAI. Op het Amstelstation deed zich in de ochtend nog een klein probleem voor. De generator van de portocabin, waarin het stemlokaal zich bevindt, ontbrak. ''Ik weet nog niet of die nu is gestolen of gewoon niet aanwezig was'', aldus Kalse. Met verlengsnoeren lukte het om toch stroom te krijgen, waarna een nieuwe generator werd aangesloten.

Tuincentrum Osdorp

Het is woensdag voor het eerst dat in Amsterdam op de stations gestemd kan worden. Volgens Kalse lijkt het zeker voor herhaling vatbaar. Op de Vrije Universiteit, bij twee vestigingen van V&D en in Tuincentrum Osdorp zijn eveneens mobiele stemlokalen ingericht.

Een gebrek aan rode potloden of stembiljetten is er niet, weet Kalse. ''We hadden er al rekening mee gehouden dat de opkomst heel magertjes zou zijn. Ik verwacht niet dat die boven de 38 procent uitkomt.'' (ANP)