Mirjam Moll, directeur Museumvereniging, onverwacht overleden

Mirjam Moll, directeur van de Museumvereniging en de Stichting Museumkaart, is dinsdag plotseling overleden. Ze werd 54 jaar oud.

Moll begon in 2010 bij de Museumvereniging. Beeld SEBIHA ÖZTAS/MUSEUMVERENIGING
Moll begon in 2010 bij de Museumvereniging.Beeld SEBIHA ÖZTAS/MUSEUMVERENIGING

Ze was de afgelopen tijd vaak in het nieuws om extra op te komen voor de belangen van de musea, die grote problemen ondervinden door de coronacrisis.

Mirjam Moll begon in 2010 bij de Museumvereniging, waarvan ze augustus 2019 directeur werd. Zij maakte zich sterk voor een goed steunpakket voor de hele culturele sector en voor de veilige heropening van musea, zegt de Museumvereniging. Dat deed ze ook als lid van de speciale Taskforce Culturele en Creatieve Industrie, het adviesorgaan voor de minister van OCW.

MKB-Nederland

Moll was verder onder meer bestuurslid bij MKB-Nederland, bestuurslid bij het Meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele sector en creatieve industrie (MORES) en ook nog zes jaar lang bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De voorzitter van de Museumvereniging, Irene Asscher-Vonk, beschrijft Moll als een “steunpilaar, slim en warm”. Ze was “oprecht geïnteresseerd in het leven en werken van iedereen om haar heen. Met het hart op de juiste plaats en altijd beschikbaar voor de goede zaak.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden