Amsterdam Bewaar

Mirik Milan nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam

Vertrekkende nachtburgemeester Isis en opvolger Mirik Milan vannacht in de Melkweg. Foto © Amaury Miller, amaurymiller.nl
Vertrekkende nachtburgemeester Isis en opvolger Mirik Milan vannacht in de Melkweg. Foto © Amaury Miller, amaurymiller.nl © UNKNOWN

Mirik Milan is gisteravond in de Melkweg tot de nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam gekozen. Hij volgt dj Isis van der Wel op.

Milan is de afgelopen jaren als producer betrokken bij de organisatie van veel feesten, modeshows en culturele evenementen. Hij werkte samen met enkele grote namen in de Amsterdamse uitgaanswereld, zoals Joost van Bellen en Dj Isis van der Wel, die hij nu dus opvolgt.

Milan heeft grote plannen voor Amsterdam: 'Ik wil meer diversiteit in het nachtleven. Dat is namelijk meer dan alleen maar clubs. Amsterdam wordt veel aantrekkelijker als je ook 's nachts kunt leven: uitgaan, maar ook boodschappen doen, of naar het theater.'

De tegenstander van Milan, de 24-jarige Sherryl Netteb, alias dj Sjeazy Pearl, had vooral veel aanhang onder de gay, lesbian, transsexual & bisexual community (LGTB in jargon). Zij toonden zich gisteravond in de Melkweg dan ook zeer teleurgesteld over de uitslag van de verkiezing.

Successen
Het wordt een ingewikkelde klus voor Milan om de successen van zijn voorganger te evenaren. DJ Isis vroeg naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek naar het nachtleven in de stad met succes aandacht voor de afnemende homotolerantie in de stad.

Haar ideaal van vrije sluitingstijden wist ze niet te realiseren. 'Maar we krijgen deze zomer wel tien horecazaken erbij die 24 uur open mogen zijn. En alle nachtzaken rond de grote pleinen mogen twaalf in plaats van vijf keer per jaar de hele nacht openblijven,' zei Isis in haar afscheidsspeech. (Het Parool)

Lees meer in Het Parool.