Amsterdam Bewaar

Minister zet meer bergers in tegen files

Van Nieuwenhuizen komt dit voorjaar met maatregelen die op korte termijn de verstopping van de wegen wat moeten verlichten.
Van Nieuwenhuizen komt dit voorjaar met maatregelen die op korte termijn de verstopping van de wegen wat moeten verlichten. © ANP

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaat meer bergers posteren op strategische plekken langs de snelweg.

Ook komen er meer weginspecteurs, die toezien op de berging en de weg weer vrijgeven of het verkeer omleiden. Ze hoopt zo de files door ongevallen en pech te verminderen.

Van Nieuwenhuizen wees er in een uitzending van WNL op Zondag op dat een op de vijf files wordt veroorzaakt door een ongeval. "Je denkt allemaal wel eens: moet dat nou, zo'n lang stuk met rode kruizen en wat duurt het lang." De bergers en inspecteurs moeten ervoor zorgen dat wrakken en brokstukken sneller zijn opgeruimd. Ze kunnen ook kijken of het juist slimmer is te wachten tot na de spits.

Van Nieuwenhuizen komt dit voorjaar met maatregelen die op korte termijn de verstopping van de wegen wat moeten verlichten. Ze heeft daarvoor 100 miljoen euro klaarliggen. Sinds de economie weer op stoom is, groeien de files weer hard.

Lees ook: 'Twee keer zoveel aanrijdingen als vorig jaar'