Medische dossiers failliet MC Slotervaart naar UMC Utrecht

De honderdduizenden patiënten die onder behandeling zijn geweest bij het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, kunnen er gerust op zijn dat hun medische dossier goed wordt bewaard. UMC Utrecht neemt het beheer van alle dossiers van het failliete ziekenhuis over.

ANP
De dossierkelder van het MC Slotervaart. Beeld ANP
De dossierkelder van het MC Slotervaart.Beeld ANP

Tot nog toe was het onduidelijk wat er met alle dossiers moest gebeuren die in de kelder van het failliete MC Slotervaart liggen. Medische gegevens moeten in de regel minstens vijftien jaar worden bewaard, zodat ze wanneer het nodig is door zorgverleners en patiënten geraadpleegd kunnen worden. Bij het UMC Utrecht kunnen de dossiers nog zeker twintig jaar vanaf de laatste aanpassing worden opgevraagd.

De curatoren zeggen blij te zijn dat de kwestie is opgelost. Het ministerie van Volksgezondheid was nauw betrokken bij het vinden van de oplossing. De curatoren benadrukken dat voor de dossiers het gebruikelijke beroepsgeheim van kracht is. Mensen die hun dossier willen opvragen, kunnen dat vanaf 20 april doen bij het speciale MC-Slotervaartloket dat het UMC Utrecht daarvoor inricht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden