Amsterdam Bewaar

Medeverdachte bedreiging Wilders gefilmd op Sloterdijk

Medeverdachte bedreiging Wilders gefilmd op Sloterdijk
© Opsporing Verzocht

De 26-jarige Pakistaanse man die in augustus werd aangehouden nadat hij Geert Wilders op Facebook bedreigde met de dood, is op camera vastgelegd met een andere man op station Sloterdijk.

De politie vermoedt dat deze man de verdachte hielp.

Het tweetal is maandag 27 augustus, een dag voor de aanhouding van de verdachte, vastgelegd door bewakingscamera's op het station. Rond 16.50 uur ontmoette de verdachte, die een camouflagejas aan had, de andere man op het station.

De twee reisden mogelijk samen van Amsterdam naar Den Haag. De medeverdachte is ook te zien op beelden van de Grote Marktstraat in Den Haag. De politie weet niet of de man afkomstig is uit Nederland, of net als de hoofdverdachte de Pakistaanse nationaliteit heeft. 

Rode rugzak
De politie is in het bijzonder op zoek naar een man die op 27 augustus om 06.20 uur op station Den Haag Centraal liep. De man, die een rode rugzak droeg, zou de verdachte en zijn compagnon mogelijk hebben gezien. 

De Pakistaanse verdachte kwam bij de politie in het vizier na een post op Facebook. Daarin bedreigde hij Geert Wilders met de dood. Ook dreigde hij met het plegen van een aanslag op de Tweede Kamer. De Pakistaan, die vlak ervoor vanuit Frankrijk naar Nederland was gereisd, kon dankzij een tip op tijd worden aangehouden.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.