Markt Bos en Lommerplein stopt al op 1 januari 2021

Vanaf 1 januari 2021 zal de weekmarkt in de oude vorm op het Bos en Lommerplein niet meer bestaan. Daarover zijn de marktondernemers tot een akkoord gekomen met de eigenaar van het winkelgebied.

Het Parool
Bos en Lommerplein. Beeld Jakob Van Vliet
Bos en Lommerplein.Beeld Jakob Van Vliet

Stadsdeel West kijkt al langere tijd naar een nieuwe opzet van de markt. De bezettingsgraad van de kraampjes op het Bos en Lommerplein is laag en het aanbod eenzijdig. De marktondernemers krijgen allen een compensatie van 19.000 euro. Ook worden ze door het stadsdeel geholpen bij het vinden van een nieuwe baan of het opzetten van een nieuwe marktonderneming.

Nieuwe opzet

Zonder de vaste kooplieden van de markt op het plein wil het stadsdeel vaart zetten achter een nieuwe opzet. Volgens stadsdeelbestuurder Maarten Poorter streeft het stadsdeel op 1 maart 2021 naar een nieuwe twee- of driedaagse markt waarbij sommige kooplieden terugkeren. Het doel is om een aanbod te creëren dat beter aansluit op de vraag van de bewoners.

De huidige markt op het Bos en Lommerplein bestaat al een halve eeuw en fungeert ook als sociale ontmoetingsplaats voor bewoners met een Turkse en Marokkaanse achtergrond in West. De buurt probeerde in het vroege voorjaar met een petitie de marktsluiting tegen te houden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden