Marcel Boekhoorn telt 5,4 miljoen euro neer voor appartement Pontsteiger

Een volgend hoofdstuk in de huizenhandel op het hoogste niveau van de Pontsteiger: miljardair Marcel Boekhoorn heeft voor 5,4 miljoen euro een penthouse gekocht in het icoon van de Houthavens.

De Pontsteiger in de Houthaven, inmiddels bekend als ‘het miljoenengebouw’. Beeld Maarten Boswijk
De Pontsteiger in de Houthaven, inmiddels bekend als ‘het miljoenengebouw’.Beeld Maarten Boswijk

Dit blijkt uit documenten in het Kadaster, die berichtgeving van Quote hierover bevestigen. Boekhoorn, eigenaar van de Hema en van Oudehands Dierenpark, koopt voor deze miljoenen een penthouse van 391 vierkante meter op de 25ste en hoogste verdieping van de Pontsteiger. Hij betaalt jaarlijks 5700 euro aan erfpachtcanon.

Boekhoorn maakte vooral fortuin met de verkoop van telecombedrijf Telfort.

Handel in appartementen

De huizenhandel op de 25ste verdieping van de Pontsteiger is een spel van de grote jongens. Horeca-ondernemer Won Yip was de eerste koper van het gehele penthouse, dat bestaat uit vier appartementen. Hij betaalde zo’n 16 miljoen euro voor het geheel, dat 1440 vierkante meter beslaat.

Yip besloot een kwart voor zichzelf te houden. Hij verkoopt de helft aan Daniel Grieder, topman van modeconcern Tommy Hilfiger, dat het hoofdkantoor even verderop in de Houthavens heeft.

Het vierde kwart verkocht hij voor 4,2 miljoen euro aan ondernemer Adriaan Mol, oprichter van het succesvolle Amsterdamse bedrijf Messagebird. Inmiddels heeft Mol zijn appartement van 470 vierkante meter alweer te koop gezet voor acht miljoen euro. Hij heeft er nooit gewoond.

Ook Grieder heeft besloten zijn penthouse te splitsen en de helft te verkopen. Marcel Boekhoorn is de koper hiervan. De transactie is op 29 augustus doorgegeven aan het Kadaster.

Kort samengevat: het oorspronkelijke penthouse, dat Won Yip in eerste instantie kocht, bestaat nu uit vier delen. Yip, Grieder, Boekhoorn en Mol zijn ieder eigenaar van een kwart, waarvan het deel van Mol te koop staat.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden