Management Lil Kleine ‘bezint’ zich op voortzetting samenwerking met rapper

Het management van Lil Kleine (27), Namam, denkt na over het al dan niet voortzetten van de samenwerking met de rapper. Dat meldt het bureau woensdag in een verklaring. Jorik Scholten, zoals de artiest echt heet, zit nog altijd vast op verdenking van mishandeling.

Maxime Segers
Lil Kleine. Beeld ANP / Harold Versteeg
Lil Kleine.Beeld ANP / Harold Versteeg

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat hij wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling. Wanneer Lil Kleine weer vrijkomt, is onduidelijk.

Namam zegt erg geschrokken te zijn van wat zich heeft voorgedaan tussen Jorik Scholten en zijn vriendin Jaimie Vaes, die het management ook vertegenwoordigt. ‘We zijn een managementbureau van bekende artiesten, talenten en influencers en wij zijn ons zeer bewust van de maatschappelijke voorbeeldfunctie die zij hebben en de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Wij hechten eraan dat zij die verantwoordelijkheden ook daadwerkelijk nemen. Wij keuren iedere vorm van fysiek geweld af en tolereren niet dat onze artiesten zich misdragen.’

Het bureau zegt alle betrokkenen in goede en slechte tijden zo goed mogelijk te willen begeleiden, maar is zich wel ‘aan het bezinnen over het voortzetten’ van de samenwerking met Lil Kleine. ‘Mochten wij doorgaan met de vertegenwoordiging van hem als artiest, dan zullen wij daar strenge voorwaarden aan verbinden. Over de inhoud en strekking van deze voorwaarden kunnen we geen mededeling doen. Dat raakt aan het privéleven van Jorik Scholten.’

Aangehouden

De rapper werd zondagavond aangehouden op verdenking van mishandeling, twee dagen nadat hij door de rechter werd veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het schoppen van een man in een nachtclub. Op sociale media circuleren beelden, waarop het lijkt dat de rapper een vrouw – mogelijk zijn vriendin Jaimie Vaes – aan haar haren uit de auto trekt.

Op die bewakingsbeelden is eveneens te zien dat Scholten het hoofd van de vrouw tussen de autodeur klemt. Of de politie hem heeft aangehouden voor deze vermeende mishandeling of een ander incident, is nog onduidelijk. De politie maakte zondagavond bekend dat er een melding was gedaan van mishandeling op de Prinsengracht in Amsterdam. Een 27-jarige bestuurder werd aangehouden op de Stadhouderskade. Op dat moment zat hij alleen in de auto.

Het management van Lil Kleine en Jaimie Vaes liet zondag weten de beelden te hebben gezien. “[We hebben] nauw contact met beiden en [zullen] later met een nadere verklaring komen. Tot nader order zal er geen commentaar worden gegeven. Voor nu vragen wij het gezin met rust te laten.” Wat er precies is gebeurd kon het management niet zeggen. Scholtens advocaat Nienke Hoogervorst wil nog niet op de zaak ingaan.

Statement

Sony Music, het label dat Lil Kleine na zijn breuk met Topnotch zou gaan bijstaan, liet dinsdag nog weten met een statement te komen over het incident. De woordvoering loopt echter via de Belgische tak van Sony Music, die woensdagochtend niet bereikbaar was voor commentaar.

Jongerenzender FunX heeft aangegeven voorlopig geen muziek van Lil Kleine meer te willen draaien. Andere zenders draaiden al geen muziek van de rapper. Streamingdienst Spotify heeft de nummers van Lil Kleine uit zijn samengestelde playlists gehaald.

Intussen heeft Vaes, op Instagram, wel van zich laten horen. Ze deelde dinsdag een video waarin hun 2-jarige zoontje Lío figureert. ‘Valentijn’, schreef ze erbij.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden