Amsterdam Bewaar

Man van fiets getrapt: 'Er werd kuthomo geroepen'

'Lekker he, fiets je na een gezellige avond, word je op de terugweg uitgescholden voor kut homo en erna van me fiets getrapt,' schrijft een Amsterdammer donderdag op zijn Facebookpagina.

De man meldt verder dat hij na de mishandeling in het ziekenhuis is beland. Volgens AT5 is de man woensdag rond middernacht mishandeld op de Jan Evertsenstraat in West. 

De politie was woensdag rond hetzelfde tijdstip ter plaatse nadat iemand melding had gedaan van mishandeling, maar kan de twee zaken nog niet een en dezelfde noemen, omdat er nog geen aangifte is gedaan. "We hebben het hele verhaal nog niet gehoord," aldus een woordvoerder.

Zijn profielfoto op Facebook heeft de Amsterdammer aangepast met de omslagfoto met verwijzing naar #Ikbenhetzat, die dragqueen Diva MayDay in het leven riep na de mishandeling van dragqueen Monique de la Fressange eind juni.

Reactie stadsdeelvoorzitter West Fenna Ulichki:
"Helaas bevestigen dit soort incidenten hoe noodzakelijk de Amsterdam Pride Week is en dat uitsluiting en zelfs mishandeling van mensen uit de LGBT-gemeenschap geen uitzondering zijn.' 

"Laten we de roze loper uitrollen en zorgen dat we een lgbti-hotspot worden, zoals The Castro in San Francisco. Het moet niet zo zijn dat de regenboogvlag slechts negen dagen per jaar wappert."