Amsterdam Bewaar

Man overleden na val in water Sail

De Sumatrakade waar de man te water viel.
De Sumatrakade waar de man te water viel. © Google Streetview

Vlak voor aanvang van de vuurwerkshow bij Sail is gisteravond een 23-jarige man in het water gevallen bij de drukke Sumatrakade. De brandweer heeft hem uit het IJ gehaald en gereanimeerd, maar hij is later op de avond in het ziekenhuis overleden.

Het is nog onbekend hoe de 23-jarige man uit Monnickendam te water is geraakt. De politie start een onderzoek om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Het bestuur en de directie van Sail zegt in een verklaring diep geschokt te zijn door het tragische ongeval. 'Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van deze man. De burgemeester en het bestuur en directie van Sail zullen zo snel als mogelijk de familie van de man hun medeleven overbrengen.'

Volgens een woordvoerder van de organisatie gaat het programma van Sail vandaag onveranderd door. Wel zal er worden stilgestaan bij de dood van de bezoeker. Op welke manier dat gebeurt, is nog niet duidelijk. 'We zijn er ook pas net mee geconfronteerd.'

Tien jaar geleden, op Sail 2005, kwam er ook al een man om het leven nadat hij in het water was gevallen. Deze 31-jarige Rotterdammer kwam op een ponton bij het IJplein in Noord ongelukkig ten val.