Amsterdam Bewaar

Man gewond na schietincident in woning in Amstelveen

Het schietincident vond plaats in een woning in Amstelveen.
Het schietincident vond plaats in een woning in Amstelveen. © ANP

Een man is in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt bij een schietincident in een woning in Amstelveen. Volgens een getuige drongen onbekenden de woning binnen, terwijl zij deden alsof ze van de politie waren.

Rond 03.20 uur kreeg de politie de melding dat er veel lawaai uit een woning aan de In de Wolken kwam en dat er geschoten was. Agenten gingen erheen en troffen in de woning een gewonde man aan.

Hij was op dat moment aanspreekbaar en een ambulance heeft hem naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen zeiden tegen de politie dat voor het schietincident een aantal personen de woning in was gegaan, maar volgens de politie is het nog onduidelijk wat er precies in de woning is gebeurd. 

Een omwonende vertelt aan Het Parool dat hij hoorde hoe er rond 03.00 uur een raam werd ingeslagen. "Een aantal mannen riep, 'Politie, politie', maar ik had snel in de gaten dat het geen politie was. Daarna zag ik een aantal mensen wegrennen. Schoten heb ik niet gehoord."

Volgens de man wonen op het adres 'vreselijk aardige mensen'. 

Autobrand
Rond 06.15 uur kreeg de politie ook een melding over een auto die op de Nieuwenhuijsenlaan in Amstelveen in brand stond.

Er wordt onderzocht of er sprake is van brandstichting en of er een verband is tussen het schietincident en de autobrand. De politie is op zoek naar getuigen.

Heeft u tips over deze zaak? U kunt contact met Het Parool opnemen via onze Whatsapp-tiplijn of door te mailen naar m.vandun@parool.nl.