Man denkt dat hij in metro wordt gefilmd en reageert woedend: ‘Koffie belandde in kinderwagen’

Een vader is afgelopen zomer in Amsterdam mishandeld nadat hij foto's maakte van zijn kindje in de metro. Iemand die bij het kind in de buurt zat, dacht dat hij werd gefilmd door de trotse papa. De ‘verdachte met het korte lontje’ probeerde daarna de man op het spoor te duwen.

Sami Kappé
De mishandeling op het perron is vastgelegd op bewakingsbeelden. Beeld Politie Amsterdam
De mishandeling op het perron is vastgelegd op bewakingsbeelden.Beeld Politie Amsterdam

De politie in Amsterdam is nog steeds op zoek naar de verdachte van het incident op zaterdagochtend 3 juli 2021.

Situatie lijkt gesust

Aan de ‘zware mishandeling op metrostation Overamstel ging een vergissing in de tram vooraf. Het slachtoffer is die zomerochtend samen met zijn kindje en vrouw op weg. In de metro maakt de vader wat foto's van zijn kind. Een passagier loopt daarna naar hem toe en begint boos en in het Engels tegen hem te schreeuwen.

De furieuze man is er blijkbaar niet van gediend dat iemand foto's of filmpjes van hem maakt. De vrouw van het gezin legt uit dat er een misverstand is en voor de zekerheid wordt een filmpje verwijderd. 'De kous lijkt daarmee af’, meldt de politie.

Koffie in kinderwagen

Maar wanneer het gezin uitstapt op station Overamstel slaat de vlam in de pan. De boze man schreeuwt weer naar de vader, ditmaal in het Nederlands. Wat de vader ook zegt, de verdachte raakt niet gekalmeerd. Een net gekochte beker koffie wordt uit de hand van het slachtoffer geslagen en belandt in de kinderwagen waar de baby ligt.

Hierna wordt de vader mishandeld. Zo wordt hij volgens de politie geslagen, geschopt en gebeten. Ook probeert de verdachte hem het spoor op te duwen. Het slachtoffer is nadat de verdachte wegliep naar het ziekenhuis gegaan. De verwondingen vallen mee, ‘maar dit neemt niet weg dat dit incident erg heftig was’. Volgens de politie was de mishandeling erg beangstigend: ‘Zeker voor de vrouw die zag hoe haar man in elkaar werd geslagen’.

Overigens is de baby niet gewond geraakt. De koffie was niet meer heet toen deze in de kinderwagen belandde. De politie heeft geblurde beelden van de mishandeling en ongeblurde beelden van de verdachte gepubliceerd. Hij wordt nog steeds gezocht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden