Amsterdam Bewaar

Man aangehouden voor moord op Servische crimineel

In een woning in Amsterdam-Zuid werd anderhalf miljoen euro gevonden
In een woning in Amsterdam-Zuid werd anderhalf miljoen euro gevonden © Het Parool

De politie heeft donderdag een 44-jarige Serviër aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 43-jarige Servische crimineel Goran Tasic, die in maart in Amsterdam-West is geliquideerd.

De verdachte is in België gearresteerd. De man kwam in beeld door nauwe samenwerking tussen de Amsterdamse en de Servische politie.

Daarbij kwam een woning in Amsterdam-Zuid in beeld, waarna een observatieteam zag hoe de verdachte vanuit Amsterdam met een auto richting België reisde. Bij zijn arrestatie, net over de Belgische grens, werd in een verborgen ruimte in de auto een grote som contant geld gevonden. 

Drugsmilieu
De 43-jarige Goran Tasic werd op 15 maart doodgeschoten in de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam-West. De politie gaat er vanuit dat hij is vermoord vanwege een conflict in het drugsmilieu. Tasic, die zelf meermaals voor levensdelicten was veroordeeld, was slechts een uur eerder geland in Nederland.

Zowel de Amsterdamse als Servische politie heeft sterke aanwijzingen dat Tasic zich bezig hield met de handel in drugs, met name tussen Nederland en Scandinavië. Een conflict in deze handel is hem waarschijnlijk fataal geworden. 

Anderhalf miljoen
In de woning in Amsterdam-Zuid werd nog een man aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. In huis vond de recherche bovendien anderhalf miljoen euro. 

De politie gaat er vanuit dat de Tasic in de val is gelokt. Naast de plek waar hij werd geliquideerd ligt een bouwterrein waar de dader zich mogelijk verschanste voordat zijn doelwit arriveerde. Met een bijzonder wapen, een Agram '2000 Nato' Luger, schoot hij vervolgens tientallen kogels af. De schutter rende daarna langs een aantal garageboxen en verdween in een steeg. 

Het onderzoek naar de moord gaat door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Justitie heeft 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.