AMSTERDAM - De politie heeft woensdagavond een 20-jarige man aangehouden nadat hij de middag ervoor op een ROC-school aan de Delflandlaan in Amsterdam-Slotervaart een medeleerling had verwond met een mes.Het 17-jarige slachtoffer liep een snee op in zijn hals, maakte de politie donderdag bekend. De jongen is daarvoor in een ziekenhuis behandeld. De politie vermoedt dat een eerdere ruzie tussen leerlingen de aanleiding was tot dit incident.

De steekpartij vond plaats in het schoolgebouw, aldus de politie. De lessen vonden woensdag en donderdag echter gewoon doorgang, aldus een zegsman van het ROC van Amsterdam (ROCvA). Op het betreffende ROC-filiaal volgen leerlingen mbo-opleidingen op het gebied van juridische dienstverlening en secretariële werkzaamheden.

Het is het derde geweldsincident op een school in Amsterdam in korte tijd. Op het Technisch College in stadsdeel Slotervaart stak een 14-jarige jongen half oktober een 16-jarige medescholier dood. Op 24 oktober raakte een 15-jarige leerling gewond bij een steekpartij bij een school in de Amsterdamse Bijlmer. (ANP)