Nieuws

Luxe jacht rijdt door P.C. Hooftstraat: ‘Was centimeterwerk’

Aan dure auto’s nooit een gebrek in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, maar wie hier donderdag rondliep zag mogelijk ook een enorm jacht voorbij rijden.

Marijne Beijen

Het in cadeauverpakking gehuld jacht, een Wajer 55 van het merk Wajer, was die dag vanuit de scheepswerf in het Friese Heeg naar Amsterdam gereden voor een fotoshoot, vertelt Dries Wajer (35). “We vonden het leuk om het schip voor onze jaarlijkse kerstkaart eens op de foto te zetten op deze plek. Want waar kun je nou mooie cadeautjes kopen? In de P.C. natuurlijk.”

Met behulp van twee begeleidingswagens reed het zestien meter lange schip dwars door de stad, over smalle straten en drukke trambanen. Op een filmpje dat online gedeeld is, is te zien dat het verkeer even moet wachten terwijl de Wajer-colonne op de Hobbemastraat een draai maakt, de P.C. Hooftstraat in. Omstanders staan met hun telefoons beeldmateriaal van het tafereel te maken.

‘Centimeterwerk’ was het, volgens Wajer. “We hadden van te voren wel gecheckt of het zou passen, maar je moet het nog wel even doen. Gelukkig konden de chauffeurs dat heel goed inschatten.”

Kerststunt

Het is overigens niet de eerste keer dat het Amsterdamse bedrijf Wajer een ludieke kerststunt uithaalt. Vorig jaar lieten ze nog een kerstman achter een jacht aan waterskiën. Het jaar daarvoor voer er een versierde boom over de grachten.

De Wajer 55 – met een prijskaartje vanaf 2,5 miljoen euro – is uiteindelijk zonder kleerscheuren op de kiek gezet, en daarna weer teruggebracht naar Heeg. “Hij staat weer veilig tussen z’n vriendjes, totdat iemand hem cadeau doet.”

De Wajerkerstkaart van 2020: een feestelijk tafereel varend over de Amsterdamse grachten. Beeld Wajer Yachts
De Wajerkerstkaart van 2020: een feestelijk tafereel varend over de Amsterdamse grachten.Beeld Wajer Yachts

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden